RehaCom so za profesionalno uporabo razvili vodilni strokovnjaki

Terapevt vedno vodi terapijo. Dela s pacientom in zagotavlja strukturo, motivacijo in povratne informacije o napredku.

Program ponuja iziv in zadovoljstvo. Da bi dosegli najboljši efekt terapije, se je za to potrebno neprekinjeno prizadevati. To je razlog, da je vedno vključen terapevt.

 

UserExperiencesButton

Niemann small

sachsenklinik

Dr. phil. Hendrik Niemann

Vodja oddelka za neuropsihologijo na kliniki v Leipzigu, Nemčija; do leta 2013 predsednik nemškega združenja za neuropsihologijo

"V našem bolnišničnem rehabilitacijskem centru pri delu z našimi nevrološkimi pacienti že veliko let zelo uspešno uporabljamo RehaCom. Na primer: programe za iskanje, sakadično premikanje oči in branje zelo pomagajo pacientom z defomacijami vidnega polja. Privzeto merilo za spremembo na težji ali lažji nivo težavnosti posamezne naloge je samoumevno in se ga lahko po potrebi prilagodi posamezniku. Za nadzor napredka je pacientom in terapevtom med opravljanjem naloge v pomoč povratna informacija in grafičen prikaz na koncu vsake seje. Pomembna značilnost RehaCom je posebna tipkovnica, ki jo lahko uporabljajo pacienti z motoričnimi okvarami.

Če povzamem: RehaCom sistem je zelo priporočljiv za izboljšavo neuro-kognitivnih okvar in bi se ga moralo vključiti v kognitivno rehabilitacijo."

 

Mueller small

HSOstfalia

Prof. Dr. Sandra Verena Müller

Predstojnica oddelka za rehabilitacijo in integracijo na univerzi za uporabne vede Braunschweig/Wolfenbüttel v Ostfaliji, Nemčija

"Kot specialistka za okvare izvršilnih funkcij sem v sodelovanju z podjetjem HASOMED razvila 3 terapevtske module. Pozornost na kognitivnih področjih, spomin in izvršilne funkcije se trenira v pozni fazi rehabilitacije. Naloge v teh modulih so zgledujejo po praktičnih primerih, kar pacientu pomaga pri vrnitvi v njegovo delovno okolje.

Veliko mojih kolegov uspešno uporablja RehaCom pri njihovi terapiji zaradi uporabniku prijazne uporabe in ker temelji na znastvenih dognanjih."

 

Kulke small

FachklinikHerzogenaurach

Dr. rer. nat. Hartwig Kulke

Rehabilitacijska bolnišnica Herzogenaurach, Nemčija; oddelek za neuropsihologijo, Supervisor GNP 

"Kot predstojnik oddelka za neuropsihologijo že veliko let zdravim paciente, ki so doživeli kap in travmatsko poškodbo možganov. Zelo uspešno uporabljamo RehaCom. RehaCom terapija je uporabniku prijazna in veliko študij kaže, da je zdravljenje učinkovito.

Vzporedno s kliničnim delom zdravim tudi paciente, katerih nadzorovan trening poteka doma. Na ta način teleterapija z RehaCom omogoča nadaljevanje kognitivnega treninga toliko časa, kot jo pacient zares potrebuje."

 

Peschke small

TherapiezentrumBurgau

Dr. Volker Peschke

“Z dr. Petrom Weberjem, direktorjem podjetja HASOMED, se poznava že več kot 20 let. V tem času sva oba sodelovala pri raziskavah za razvoj medicinskih naprav. S tem se je začelo skupno in inovativno sodelovanje. V zgodnjih devetdesetih sem začel delati z RehaCom in zdraviti moje Neglect paciente s treningom, pri katerem sem uporabil SAKA in Exploration modula na 32 inčnem TV zaslonu. V naslednjih letih je HANSOMED razvil veliko RehaCom modulov za trening, ki se zgledujejo po vsakdanjemu življenju, kar je omogočilo, da so moje stranke spet lahko obvladovale vsakdanje življenske izkušnje. Direktor in vodja razvoja Frank Schulze je vedno prisluhnil željam, idejam in konstruktivni kritiki, ki so prišle na površje med terapijami z RehaCom. Vedno uživam v najinih pogovorih in debatah o nadaljnjem razvoju in izboljšavah. Prepričan sem, da trening z RehaCom koristi obojim, strankam in terapevtom.“

 

Thoene Otto small

uniklinikleibzig

Dr. Angelika Thoene-Otto

Klinična neuropsiholginja na univerzi v Leipzigu, klinika za kognitivno nevrologijo

“RehaCom programi za kognitivni trening se razvijajo v skladu z zadnjimi znanstvenimi dognanji in se kontinuirano posodabljajo, zato smo lahko prepričani, da lahko naše paciente zdravimo z najsodobnejšimi pripomočki. Pri naši nevropsihološki terapiji v ambulanti za paciente z možganskimi poškodbami različnih etiologij so programi pomemben del funkcionalnega treninga. Pacienti kot tudi terapevti cenijo uporabnikom zelo prijazne vmesnike, prilagoditev pacientu pri povečanju težavnosti naloge in povratno informacijo o napredku, ki je motivirajoča.“

 

Barnes small

Logo Barnes small

Dr. Andrew Barnes

Klinični neuropsiholog, Bad Ems, Nemčija

“RehaCom ponuja odlične priložnosti za izvedbo pacientom s poškodbami možganov prilagojenih kognitivnih treningov pri njih doma. Paciente lahko pri treningu spremljamo in nadzorujemo preko interneta. Kot terapevtu, ki dela s pacienti v ambulatni, ta pristop omogoča, da se kognitivne vaje, ki so časovno potratne, opravljajo izven tedenskih terapij, kar je bistvena prednost. Zato je na voljo več časa za terapijo v ambulanti, kjer se lahko izvede terapija za ostale probleme, kot je na primer spremenjen čustven odziv na nastalo situacijo.

 

 

UniOldenburg

Prof. Dr. phil. Helmut Hildebrandt

Center za neurologijo Bremen, Nemčija in inštitut za psihologijo na univerzi v Oldenburgu, Nemčija

"RehaCom programsko opremo poznam kot pripomoček pri neuropsihološki rehabilitacji že od mojih prvih korakov na tem področju. V tem času so ji dodali veliko novih modulov za poseben trening. V našem centru jo redno uporabljamo pri delu s skupinami pacientov s težjimi ali lažjimi poškodbami.

Priporočam njeno uporabo v klinični praksi, ker jo je lahko uporabljati, z njo lahko treniramo specifične prizadete funkcije, avtomatsko se prilagodi pacientovemu nivoju in je dokazano učinkovita."