Uporabniške izkušnje

UserExpPatientSmall UserExpTherapistSmall

Poročilo gospoda B., RehaCom uporablja več kot 1 leto

Poročilo C. Wartenberg., RehaCom uporablja 12 let
Magdeburg Neurological Rehabilitiation Center

Gospod B, 58, je doživel kap v marcu 2009, ko je delal v pisarni svojega podjetja. Prepeljali so ga v lokalno bolnišnico, v intenzivni oddelek za možgansko kap. Po štirih tednih je začel z bolnišničnim zdravljenjem v neurorehabilitacijskem centru.

Začetni posnetek stanja je kazal na pomanjkanje pozornosti, koncentracije in vidnega polja. Naredili so plan terapije, vkjučno s treningom s specifičnimi RehaCom terapevtskimi moduli, 30 minut na dan, štirikrat na teden. Gospod B je povedal: "čutim, kot da se celice v poškodovanem delu možganov začenjajo ponovno povezovati." Po 5 mesecih se je gospod B vrnil domov, skupaj z RehaCom pripomočkom." Je kot fizična vadba - potrebno jo je opravljati redno ali pa nimaš kondicije. Enako je z možgani - še toliko bolj po kapi. Kot pravijo treniraj ali pa boš tisto izgubil."

Gospod B sedaj doma dnevno trenira z RehaCom. Njegova terapevtka na daljavo vsaka dva tedna pregleda njegov napredek in posobobi njegov načrt terapije. Njegovi zmožnosti koncentracije in pozrnosti sta se zelo izboljšali in sedaj lahko gleda TV in celo bere knjige. Ko ga vprašajo, ali bi priporočil RehaCom, se nasmehne: "Absolutno! Brez zadržkov. Preizkusil sem veliko produktov za trening možganov, vendar noben ni bil na tako visokem nivoju in noben ni bil primernejši za moje konkretne pomanjkljivosti."

O preteklosti gospod B pravi: "na začetku, ko sem začel delati z RehaCom, sem bil depresiven - pri vajah nisem mogel konkurirati niti na najnižjih nivojih. Nato pa sem začel zelo hitro uspešno zaključevati težavnostne nivoje in sem postal vedno bolj navdušen. Mislim, da je bila začetna depresija posledica dejstva, da me je RehaCom prisilila, da sem spoznal svoje omejitve."

Naš center ponuja širok nabor bolnišničnih in ambulantnih terapij za nevrološko rehabilitacijo. Po sprejetju se oceni kognitivne pomanjkljivosti in se pripravi kognitivno rehabilitacijsko terapijo. Pri večini pacientov se pokažejo pomankljivosti pri pozornosti, koncentraciji, spominu, zmanjšanem vidnem polju, izvršnih funkcijah, prostorski in vizualni percepciji in drugih pomankljivostih vidnega polja. Vse lahko treniramo z RehaCom programsko opremo.

Klinika ima 7 terapevtskih računalnikov in projektor za trening vidnega polja. Po predstavitvi delajo pacijenti z RehaCom samostojno. Trening se lahko prilagodi specifičnim pomankljivostim in sposobnostim kateregakoli pacienta, programska oprema preveri rezultat vsake naloge in ustrezno prilagodi težavnostni nivo. Terapevt nadzoruje trening in lahko dela z več pacienti naenkrat, posveti se lahko tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč.

Rezultati treninga se avtomatično shranijo in se jih kasneje pregleda. S pacienti s hujšimi okvarami treniramo individualno. Izkušen terapevt lahko z RehaCom programsko opremo trenira številne, zelo osnovne kognitivne funkcije.

Naša RehaCom baza podatkov je shranjena na omrežnem stežniku, zato lahko pacienti delajo na kateremkoli terapevtskem mestu na kliniki. Pacientovi podatki in rezultati so takoj na voljo in vsak posamezni trening se začne, kjer se je končal zadnji. Novi rezultati treninga se shranijo v centralizirano bazo podatkov.

Z RehaCom delam že 12 let. V tem času sem bila priča razvoju sistema. Podjetje je bilo vedno odprto do predlogov in iskanju načinov za izboljšavo programske opreme. Pacienti s kognitivnimi pomankljivostmi so težavne stranke, vendar se od vseh sistemov, ki jih poznam, RehaCom lahko najbolj prilagodi potrebam pacientov.